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Institut für Food und One Health

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2021


Koeder, C., Hahn, A., & Englert, H. (2021). Effect of a 6-Month Controlled Lifestyle Intervention on Common Carotid Intima-Media Thickness. Journal of Nutrition, Health & Aging, 25(7), 869-877. https://doi.org/10.1007/s12603-021-1628-0
Ozkan, G., Stübler, A.-S., Aganovic, K., Dräger, G., Esatbeyoglu, T., & Capanoglu, E. (2021). Retention of polyphenols and vitamin C in cranberrybush purée (Viburnum opulus) by means of non-thermal treatments. Food Chemistry, 360, Artikel 129918. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2021.129918
Qamar, M., Akhtar, S., Ismail, T., Wahid, M., Barnard, R. T., Esatbeyoglu, T., & Ziora, Z. M. (2021). The Chemical Composition and Health-Promoting Effects of the Grewia Species: A Systematic Review and Meta-Analysis. Nutrients, 13(12), Artikel 4565. https://doi.org/10.3390/nu13124565
Rodriguez-Niño, A., Pastene, D. O., Post, A., Yusof Said, M., Gomes-Neto, A. W., Kieneker, L. M., Heiner-Fokkema, M. R., Esatbeyoglu, T., Rimbach, G., Schnuelle, P., Yard, B. A., & Bakker, S. J. L. (2021). Urinary carnosinase-1 excretion is associated with urinary carnosine depletion and risk of graft failure in kidney transplant recipients: Results of the TransplantLines cohort study. Antioxidants, 10(7), Artikel 1102. https://doi.org/10.3390/antiox10071102
Schulze, H., Hornbacher, J., Wasserfurth, P., Reichel, T., Günther, T., Krings, U., Krüger, K., Hahn, A., Papenbrock, J., & Schuchardt, J. P. (2021). Immunomodulating effect of the consumption of watercress (Nasturtium officinale) on exercise-induced inflammation in humans. Foods, 10(8), Artikel 1774. https://doi.org/10.3390/foods10081774
Ströhle, A., Behrendt, I., Leitzmann, C., & Hahn, A. (2021). Alternative Ernährungsformen: Charakteristika und vegetarische Kostformen. Zahnmedizin up2date, 15(05), 365-385. https://doi.org/10.1055/a-1593-4923
Ströhle, A., Behrendt, I., & Hahn, A. (2021). Alternative Ernährungsformen: Die Paleo-Ernährung – zwischen Evolutionsbiologie und Stoffwechselforschung. Zahnmedizin up2date, 15(05), 389-410. https://doi.org/10.1055/a-1593-5031
Ströhle, A., Hahn, A., & Wolters, M. (2021). Ernährung bei Gicht: Prävention und Therapie. Medizinische Monatsschrift für Pharmazeuten, 44(4), 120-132. https://www.mmp-online.de/heftarchiv/2021/04/ernaehrung-bei-gicht-praevention-und-therapie.html
Ströhle, A., Hahn, A., & Wolters, M. (2021). Gicht - Pathophysiologie und Ernährungsepidemiologie. Ernährung im Fokus, 21(02), 124-130.
Wasserfurth, P., Nebl, J., Rühling, M. R., Shammas, H., Bednarczyk, J., Koehler, K., Boßlau, T. K., Krüger, K., Hahn, A., & Das, A. M. (2021). Impact of dietary modifications on plasma sirtuins 1, 3 and 5 in older overweight individuals undergoing 12-weeks of circuit training. NUTRIENTS, 13(11), Artikel 3824. https://doi.org/10.3390/nu13113824